Vijesti
Ivanje u Buševcu
(20.06.2013. - 13.00)
neimenovanoDana 22. lipnja 2013. god. Udruga Moj Buševec u suradnji sa NK Poletom organizira nogometni turnir društveno-političkih organizacija Buševca povodom dana mjesta odnosno Ivanja u Buševcu.
Nogometni turnir održat će se na SRC Zvrnik u Buševcu a sudjeluju ekipe NK Polet Buševec, DVD-Buševec, OSS-Buševec i Mjesni odbor Buševec.
Početak turnira je u 11.00 sati, a završetak u 19.30 sati. U sklopu turnira odigrat će se revijalna utakmica ženske ekipe OSS-Buševec.
U 20.00 sati počinje tradicionalna PIVIJADA uz pržene ribice i tamburaški sastav LEGENDE NOĆI.


  Foto Galerija
Novogodišnji vatromet
Vatromet-plakat manji-NK «Polet» organizira ove godine 2. novogodišnji vatromet na Trgu Seljačke sloge u povodu dočeka Nove godine.
Pozivamo sve zainteresirane punoljetne osobe da sa svojim sudjelovanjem uveličaju ovogodišnji vatromet.
Pozivamo i sve druge mještane da nam se pridruže 1. siječnja 2013. godine u 00.00 sati na Trgu Seljačke sloge, gdje će ih dočekati veliki novogodišnji šator uz šampanjac, kuhano vino i ostala pića. Vatromet počinje u 00.30 sati.


Počast gradu heroju
(27.11.2012. - 21.05)
DSCF1858Kao što je to učinjeno u gradovima diljem Hrvatske, tako je i u našem mjestu, u nedjelju 18.11., obilježen dan sjećanja na Vukovar. Cijelim mjestom, duž Zagrebačke i Sisačke ulice osvanuli su lampioni koje su palili mještani u organizaciji NK Polet i tako odali počast Vukovaru - gradu heroju.

Lampione su donirali:

Zlatko Antolović
Pekara Cipov
Zlatarna Križek
Damir Holetić (Auto Holetić)
Zlatko Rožić (PA d.o.o.)
Robi Bobesić (Bobi Komerc)
Vlado Rožić (Alas info)
Danijel Rožić

Akciji za Volonterski centar Vukovar koja se provodila za vrijeme preuzimanja i paljenja lampiona odazvali su se brojni mještani koji su donirali ukupno 1100 kuna i ovim putem im se zahvaljujemo u ime Volonterskog centra Vukovar. Ukupnu svotu donirali su:

Darko Vrhovac
Robi Bobesić
Vedran Katulić
Juro Kuprešaković
Ivan Rožić
Marijan Rožić
Vera Pribanić
Zlatko Vinter
Ana Žugaj
Drago Katulić
Josip Kovačević
Mirjana Kozarić
Mladen Rožić
Ivan Rožić -Pavekov
Milica Brajković
Marijan Tomašić
Siniša Lučić
Nenad Rožić
Barica Kovačević
Boro Zgurić
Rožić-Sinjeri Irena
Stjepan Detelić
Franjo Detelić
Ivana Rožić
Robert Rožić

  Foto Galerija
   
Ivanjski turnir 2012
DSCF5378I ove godine na Ivanje na igralištu NK Poleta održao se nogometni turnir društveno-političkih organizacija mjesta Buševec i Novo Selo.
Na turniru su nastupile sljedeće momčadi:
- Ogranak seljačke sloge
- Dobrovoljno vatrogasno društvo
- Mjesni odbor
- NK Polet
Pobjedu su ove godine zasluženo odnijeli članovi Ogranka seljačke sloge, a nakon utakmica s turnira odigrala se i revijalna utakmica između ženske ekipe Ogranka seljačke sloge i kombinirane momčadi turnira.
Slike s turnira možete pogledati u našoj fotogaleriji.

  Foto Galerija
Mjesni odbor
DVD Buševec
NK Polet
OSS Buševec
Ženska ekipa OSS
     
Posljednji tjedan projekta Dani filma u Buševcu
Noćni brodovi-izradaStigli smo i do zadnjeg dana projekta "Dani filma u Buševcu" za pomoć obitelji Kos. U subotu, 21.travnja 2012. godine u 20.30 sati na rasporedu je domaći film "Noćni brodovi", film koji se počeo prikazivati u kinima 15. ožujka 2012. godine. Ovaj se film premijerno prikazuje ovih dana u kinu Gorica, koje nam je i ustupilo film da ga prikažemo u Buševcu. Prilika je to da pogledate najnoviji hrvatski film i da uz ulazninu od 20 kuna pomognete našu humanitarnu akciju. Organizator ovog projekta je NK Polet Buševec u suradnji s Ogrankom Seljačke sloge Buševec i Pučkim otvorenim učilištem Velika Gorica.

Polet u nedjelju u Pisarovini
(10.03.2012. - 16.32)
Nogometaši Poleta u nedjelju, 11.3. u 13 sati kreću prema Pisarovini gdje će odigrati utakmicu 17. kola protiv Jamnice. Trener Tomčić u ovoj utakmici ne može računati na iskusnog Malbašu zbog kartona. Pozivamo sve navijače koji žele pogledati ovaj susret da dođu u 12:45 na SRC Zvrnik odakle se kreće autobusom za Pisarovinu. Cijena karte po osobi iznosi 50 kn.

Novogodišnji vatromet - snimka
(06.01.2012. - 23.01)
Svi oni koji su propustili biti na Trgu seljačke sloge u Buševcu, 1.1.2012. u 00:30 sati ovdje mogu pogledati vatromet u organizaciji nogometnog kluba Polet. Za one koji su pak bili tamo ovaj film može poslužiti kao jedno lijepo sjećanje na taj doživljaj.Ovim putem se svakako želimo zahvaliti članu uprave NK Polet Danijelu Rožiću - Dadi koji je bio začetnik ove ideje i, na kraju, većinu organizacijskih stvari sam odradio. Također, velika zahvala i DVD-u Buševec koji su za vrijeme vatrometa osiguravali da sve prođe u redu, te svima onima koji su svojim prisutstvom podržali ovu manifestaciju. Vidimo se i sljedeće godine!

Počast gradu heroju
DSCF1692Kao što je to učinjeno u gradovima diljem Hrvatske, tako je i u našem mjestu, u petak 18.11., obilježen dan sjećanja na Vukovar. Cijelim mjestom, duž Zagrebačke i Sisačke ulice osvanuli su lampioni koje su palili mještani u organizaciji NK Polet i tako odali počast Vukovaru - gradu heroju.
Lampione su donirali:

Damir Holetić (Auto Holetić)
Zlatko Antolović
Zlatarna Križek
Vlado Rožić (Alas-info)
Ivan Cvitaš (Pilana Cvitaš)
Zlatko Rožić (PA d.o.o.)
Goran Katulić (Pekarna Cipov)
Danijel Rožić (Auto Holetić).

Akciji za Volonterski centar Vukovar koja se provodila za vrijeme preuzimanja i paljenja lampiona odazvali su se brojni mještani koji su donirali ukupno 1510 kuna i ovim putem im se zahvaljujemo u ime Volonterskog centra Vukovar. Donacije se mogu i dalje uplaćivati u mjesnoj pošti na posebnim uplatnicama, a akcija traje do kraja mjeseca. Ukupnu svotu donirali su:

Veg Ivan i Kata
Rožić Nenad
Kovačević Josip
Katulić Drago
Rožić Vlado i Ankica
Trumbetaš Franjo
Katulić Marinko
Detelić Franjo
Katulić Ljiljana
Vinter Zlatko
Lučan Ivan
Rožić Marijan
Plavec Josipa
Robić Ljubica
Bobesić Natalija
Lučić Siniša
Cvetko Jurica
Rožić Marica
Rožić Ivan
Pavlović Marija
Rožić Mladen
Založnik Darko
Katulić Vedran
Rožić Goran
Kos Franjo
Žugaj Stjepan
Zgurić Boris
Bašić Branka
Detelić Marijan
Robić Vlado

NK Polet za Vukovar i Volonterski centar Vukovar
Vukovar-plakatBitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. To je bila 87-dnevna opsada hrvatskog grada Vukovara od strane Jugoslavenske narodne armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata. Bitka je završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitki je poginulo između 2.900 i 3.600 ljudi.
Kako se nikada ne bi zaboravila patnja Vukovara i njegovih građana Sabor je 1999. godine donio odluku o proglašenju dana sjećanja na Vukovar koji se obilježava 18. studenog. NK Polet se uključuje u obilježavanje ovog dana, pa se mole mještani Buševca da 18. studenog u 17,00 sati na pločniku uz Zagrebačku i Sisačku ulicu zapale svijeću u znak sjećanja na Vukovar - grad heroj. Lampioni se mogu preuzeti 15 minuta prije paljenja svijeća (16,45) ispred Doma kulture.
Također, prilikom preuzimanja lampiona mještani će moći svojim dobrovoljnim prilogom donirati Volonterski centar Vukovar. Volonterski centar je osnovan 2005. godine u, ratom i dotrajalošću devastiranom poslovnom prostoru u centru grada Vukovara. Aktivnošću volontera i potporom donatora poslovni prostor je doveden u upotrebnu funkciju. Centar je tijekom svog djelovanja strateški usmjerio svoje djelovanje kao IT centar mladih i klub prijatelja osoba s invaliditetom. Volonterski centar je opremljen sa 7 računala s pristupom internetu i već nekoliko godina djeluje kao jedina točka u gradu sa otvorenim pristupom internetu. Kako bi centar nastavio sa kontinuiranim radom potrebno je podmiriti troškove koji su povećani u zimskom razdoblju ponajviše zbog troškova grijanja pa Vas još jednom pozivamo da podržite ovu akciju.
Više o Volonterskom centru Vukovar pročitajte ovdje.
Više o bitci za Vukovar pročitajte ovdje.


  Foto Galerija
Vodotoranj u Vukovaru - simbol patnje grada
Aktivnosti u Volonterskom centru Vukovar
Aktivnosti u Volonterskom centru Vukovar
Ruševine nakon pada Vukovara
Groblje vukovarskih žrtava
Progon Vukovaraca
   
Mjesni odbor - pobjednik tradicionalnog Ivanjskog turnira
MOOve godine na tradicionalnom Ivanjkom turniru natjecale su se četiri ekipe odnosno četiri društveno-političke organizacije mjesta Buševec. Pobjedu je u finalu protiv Ogranka seljačke sloge odnio Mjesni odbor.
Osim natjecateljskog dijela odigrao se revijalni dio - utakmica između posljednjeplasirane momčadi (Polet) i ženske ekipe Ogranka seljačke sloge. Cure su uz malu pomoć Poletaša uspjele pobjediti, a u ženskoj ekipi najviše se istaknula Laura Priselac, čiji je pogodak iz skraćenog kornera proglašen pogotkom turnira. Potrebno je napomenuti da je održavanje tradicionalnog ivanjskog turnira osigurano od strane genralnog pokrovitelja Auto Holetić čiji se izložbeni model automobila Peugeot 3008 mogao razgledati za vrijeme trajanja turnira. U našoj galeriji fotografija možete vidjeti sve zanimljivosti sa turnira.

  Foto Galerija
Izložbeni model Auto Holetić
Ekipa DVD-a
Ekipa OSS-a
Ekipa Poleta
Ženska ekipa OSS-a
Gazda CB Poleta Jure potezima je zabavljao publiku
Pogodak Laure Priselac za vodstvo ženske ekipe OSS-a
Direktni pogodak iz skraćenog kornera Laure Priselac proglašen je za najljepši pogodak turnira
Laura prima nagradu za najljepši pogodak od vlasnika Auto Holetića Damira Holetića
Vlasnik Auto Holetića Damir Holetić podijelio je nagrade za prva tri mjesta na turniru
Voditelj ekipe Mjesnog odbora Nenad Vlahovac preuzeo je pobjednički i prijelazni pehar
Auto Holetić - izložbeni modeli i probna vožnja
Za vrijeme trajanja Ivanja u Buševcu (25. i 26.6.) možete doći pogledati izložene modele Peugeot automobila auto-kuće Holetić, te ih testirati na test vožnji.
U subotu, 25.6. moći ćete pogledati nove modele automobila Peugeot na SRC Zvrnik gdje će se održavati tradicionalni Ivanjski turnir, dok ćete u nedjelju, 26.6. u vremenu od 12,00 do 17,00 sati moći testirati automobile test vožnjom. Vidimo se!

Ivanje u Buševcu
(20.06.2011. - 13.00)
ivanje2011Tradicionalna proslava Ivanja u Buševcu održat će se 25. i 26.06. (subota i nedjelja). Subota je rezervirana za sportska događanja, a ona će početi u 10,00 sati na ŠRC Zvrnik gdje će se održati tradicionalni Ivanjski turnir. Za razliku od prijašnjih godina ove godine turnir će promijeniti pravila. Igrat će se na velikom terenu, a na turniru će nastupiti 4 društveno-političke organizacije mjesta: Polet, Ogranak seljačke sloge, Dobrovoljno vatrogasno društvo i Mjesni odbor. Osim njih na revijalnoj utakmici nastupit će i ženska nogometna ekipa Ogranka seljačke sloge koja će snage odmjeriti sa posljednjeplasiranom ekipom turnira.

Raspored utakmica:
1. 10,00 - 10,45 Polet - DVD
2. 10,55 - 11,40 OSS - MO
3. 11,50 - 12,35 Polet - MO
4. 12,45 - 13,30 DVD - OSS
5. 13,40 - 14,25 Polet - OSS
6. 14,35 - 15,20 DVD - MO

Za 3. mjesto
7. 15,45 - 16,30

Revijalna utakmica
8. 16,40 - 17,25 4. mjesto - Ženska ekipa OSS

Finale
9. 17,35 - 18,20

Nakon završetka turnira u 20,00 sati održati će se tradicionalna pivijada uz pržene ribice, a za dobru atmosferu pobrinut će se glazbeni sastav POSLJEDNJA ŠANSA te tamburaški sastav TUROPOLJSKE ŽICE.

U nedjelju, 26.06. proslava se seli na prostor ljetne pozornice, a raspored događanja je sljedeći:

11,00 sati - Sveta misa u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Buševcu
12,00 sati - Probne vožnje PEUGEOT vozila i ostali dodatni sadržaji
16,30 sati - Otvorenje izložbe slika Darinke Đuretić - Lukačević u prostorijama područne škole Buševec
17,00 sati - "Ivanjski semen"
17,00 sati - Sveta misa u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Buševcu
18,30 sati - Kulturno-umjetnički program "Običaji kroz godinu" - HKUD "Fra. Petar Bakula" - Posušje (BIH), KUD "Posavina" - Budaševo, KUD "Sv. Juraj" - Zagorje Ogulinsko, KUD "Rudar" - Glogovac, KUD "Kitka" - Dračevo (Makedonija)
20,00 sati - Zabavna večer uz glazbeni sastav "Posljednja šansa"
21,00 sat - Paljenje Ivanjskog krijesa

U sklopu "Ivanja u Buševcu" bit će organiziran "Ivanjski semen" sa domaćim proizvodima i etno rukotvorinama uz izlagače sa područja grada Velike Gorice, Zagrebačke županije, grada Siska, a bit će tu i gosti iz TZ Koprivnice. Dodatni sadržaji "Ivanja u Buševcu": zabavni park za djecu, razgled postava čardaka i tkanja na tkalačkom stanu, jahanje na konjima, "proštenje", promotivne vožnje Peugeot automobila.

Pokrovitelji: Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica

Medijski pokrovitelji: City radio, RVG Media grupa

Medijski prate: Hrvatski radio, Radio Sljeme, Hrvatski katolički radio

Generalni sponzor: Auto Holetić

Proglašeni najbolji u 2009.
(04.04.2010. - 14.13)
Najbolji športaši, športske kolektivi i djelatnici izabrani su u 13 kategorija. Uvodno su goste, preko 250 uzvanika, športskih djelatnika i športaša, pozdravili predsjednik Zajednice Nenad Črnko, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, te zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević.
Najboljim je športašem za 2009. godinu proglašen Damir Zobec, svjetski i europski juniorski prvak u akrobatskom plesu, dok je najbolja športašica njegova partnerica Doris Lučan, oboje članovi ARK Vega. Najbolja ekipa su šahistkinje ŠK Polet, brončane sa Prvenstva Hrvatske, a najbolja momčad su rukometaši HRK Gorice, aktualni lider 1. Dukat lige. Prvi trener 2009. je atletski stručnjak Damir Bošnjak (AK Velika Gorica), športski djelatnici godine Neven Karas (HRK Gorica), Josip Mučnjak (NK Udarnik), Devi Debijađi (HNK Gorica), Vladimir Birek (NK Buna) i Gordan Križaj (PK Megablast), a nade - Ana Klasnić (KK Radnik), Dino Bošnjak i Ivan Malić (AK Velika Gorica), Monika Delač (MK Velika Gorica), Marko Drašković, Krunoslav Koren i Tomislav Car (JK Pinky), Domagoj Ferenčina (HRK Gorica), Dora Stepušin (PK Megablast), Ivan Gazić (KK Gorica), Ines Grdenić i Valentina Pleić (KK Velika Gorica).
Za promidžbu velikogoričkog športa nagrada je otišla u ruke RNK Vega, a za posebne zasluge pripale su svjetskom prvaku u dresuri Davoru Gmižiću i nogometnoj sutkinji Ladi Rojc.
Dvije nogometne nagrade otišle su u plave salone; najbolja momčad je HNK Gorica, jesenski prvak 3HNL, najbolji igrač Igor Hajduk, dok je trener godine Vlado Horvat (NK Jelačić). Nagradu za životno djelo zasluženo je uzeo doajen i legenda velikogoričkog nogometa Stjepan Kovačić-Pero.


Sutra - otvorenje autoceste
(08.05.2009. - 23.39)


Sutra u 16,00 sati dogodit će se povijesni trenutak za Buševec. Točno u 16,00 predsjednik vlade RH dr. Ivo Sanader u pratnji ministara Božidara Kalmete i Ivana Šukera otvorit će dionicu autoceste od Velike Gorice do Buševca, koja će kroz neko vrijeme kada se dovrši dionica do Zagreba prometno povezati Buševec sa Europom. Autocesta koja će u slijedecih nekoliko godina zasigurno promijeniti i gospodarsku a i zemljopisnu sliku Buševca, danas je dobivala posljednji "glanc", a mi smo samo za Vas načinili i prve snimke dionice.

Proglašeni najbolji u 2008.
(16.03.2009. - 18.32)
Šahistice Polet-a nabolja ekipa 2008.
Najbolji športaši, športske kolektivi i djelatnici izabrani su u 13 kategorija. Uvodno su goste, preko 300 uzvanika, športskih djelatnika i športaša, pozdravili predsjednik Zajednice Nenad Črnko, predsjednica velikogoričkog Gradskog vijeća Vesna Škare-Ožbolt i gradonačelnik Velike Gorice Tonino Picula.
Najbolja ekipa su šahistkinje ŠK Polet, državne doprvakinje, a najbolja momčad državni prvaci u streljaštvu SK Turopolje Lukavec.Najboljim je športašem za 2008. godinu proglašen Josip Kramer (KK Radnik), svjetski kadetski kuglački prvak, dok je najbolja športašica državna judo prvakinja Marina Drašković (JK Pinky).Prvi trener 2008. je Ivan Novosel (KK Radnik), športski djelatnici godine dr. Zdenka Ostović, Krešimir Maričić, Siniša Kos, Mario Zdelar i Milan Šunić, a nade - Ante Budimir (NK Radnik), Dino Bošnjak, Ivan Malić (AK Velika Gorica), Martina Barišić (MK Velika Gorica), Marko Lukinić (JK Pinky), Alen Baković (KK Gorica), Mirela Delić, Valentina Pleić (KK Velika Gorica), Lucija Rožić (ŠK Polet), Luka Popovčić (KK Radnik), Danijela Mihaljević (ŽRK Udarnik) i Rešad Ninaj (KK Centar). Za promidžbu VG-športa nagrađeni su košarkaš Robert Troha, ultimite fight borac Damir Mirenić i tenisač Ivan Levar, a za posebne zasluge plesni par Lučan-Zobec, Davor Gmižić, Željko Vađić, NK Udarnik, STK Stanfar i NK Dinamo Hidrel. Nogometne nagrade otišle su u plave salone; najbolja momčad su juniori i kadeti NK Radnik, najbolji igrač Damir Grlić, a trener Senad Harambašić.
Nagradu za životno djelo zasluženo je uzeo doajen i legenda velikogoričkog stolnog tenisa Ivan Radočaj (STK Stanfar).Caffe Polet u novom ruhu
(23.01.2009. - 00.01)
CPoletKultni kafić otvara ponovno vrata svojim gostima. Nakon tri tjedna preuređenja od danas će zablistati u novom ruhu, na radost svih gostiju koji su nestrpljivo iščekivali otvaranje, a vjerni navijači Poleta će opet dočekati mjesto za vječne komentare poletovih uspjeha i neuspjeha.

Akcija 500 prijatelja
Hvala svima koji se uključuju uplatom na naš žiro račun 2500009-1101255873, ujedno molimo sve koji svoje uplate vrše preko ZABE ili poštanskih ureda da u opisu navedu ime i prezime jer u protivnom nećemo imati podatke o uplatitelju!

10.12.2008.
001. Željko Medvešek - 100,00 Kn
002. Krešimir Beloša Fijan - 100,00 Kn
003. Step CO d.o.o. - 200,00 Kn
004. Ivan Robić - 1.000,00 Kn
005. Branka Vranjković - 100,00 Kn
11.12.2008.
005. Želko Kotur - 100,00 Kn
006. Nenad Črnko - 1.000,00 Kn
007. Branka Zagorac-Meštrović - 200,00 Kn
12.12.2008.
008. Zlatko Petrac - 100,00 Kn
009. Igor Rožić - 100,00 Kn
010. Damir Detelić - 300,00 Kn
011. Renata Detelić - 100,00 Kn
012. Stjepan Hajduk - 100,00 Kn
013. Mario Gotal - 100,00 Kn
014. Vlado Rožić - 100,00 Kn
015. Ankica Rožić - 100,00 Kn
016. Goran Rožić - 100,00 Kn
017. Igor Rožić - 100,00 Kn
018. Nikolina Domitrović - Rožić - 100,00 Kn
019. METAL-HIT d.o.o. - 100,00 Kn
020. Petra Črnko - 100,00 Kn
021. Dora Črnko - 100,00 Kn
13.12.2008.
022. Pizzeria Napoli - Lekenik - 100,00 Kn
023. Nenad Vlahovac - 100,00 Kn
14.12.2008.
024. Ivica Kovačević - 500,00 Kn
025. Domagoj Šipušić - 100,00 Kn
026. Tomislav Skrbin - 100,00 Kn
027. Finka Krstanović - 100,00 Kn
028. Nikolina Krnjaić - 200,00 Kn
029. Marko Detelić - 100,00 Kn
030. Danijel Detelić - 100,00 Kn
15.12.2008.
031. GLINA FOTO - Brkić Damir - 200,00 Kn
032. Zlatko Rovišan - 100,00 Kn
033. Siniša Golub - 100,00 Kn
034. Boris Grahovac - 200,00 Kn
035. Željka Makek - 500,00 Kn
036. Božena Matković - 100,00 Kn
037. Zoran Zebec - 100,00 Kn
038. Neven Karas - 100,00 Kn
16.12.2008.
039. Darko Mihalić - 100,00 Kn
040. Slobodan Romić - 100,00 Kn
041. MEDO METAL - 150,00 Kn
042. Slavko Rožanković - 100,00 Kn
043. Zlatko Rožić - 200,00 Kn
044. Dubravka Špikić - 100,00 Kn
045. Dunja Katulić - 200,00 Kn
046. Vedran Katulić - 200,00 Kn
17.12.2008.
047. Stjepan Zagorac - 100,00 Kn
048. Mato Črnko - 200,00 Kn
049. Ivo Robić - 350,00 Kn
050. Juraj Križanić - 100,00 Kn
18.12.2008.
051. Marija Robić - 100,00 Kn
052. Wolf D&D Družijanić - 200,00 Kn
053. Božica Antolović - 100,00 Kn
054. Višnja Novosel - 100,00 Kn
055. Ivanka Vlahovac - 100,00 Kn
19.12.2008.
056. Sintemark d.o.o. - 100,00 Kn
057. Marinko Katulić - 200,00 Kn
058. Damir Kovačević - 300,00 Kn
059. Josip Nuić - 100,00 Kn
22.12.2008.
060. FINA - uplata građana - 200,00 Kn
061. Stjepan Novak i Domagoj Nedved - 1.100,00 Kn
062. Autokuća Štarkelj - 100,00 Kn
063. Željka Črnko - 200,00 Kn
064. Dalibor Meić - 100,00 Kn
24.12.2008.
065. Stjepan Kovačić - 500,00 Kn
29.12.2008.
066. Ingrid Klemensits - 100,00 Kn
067. Mato Filipović - 100,00 Kn
068. Milenko Tošić - 200,00 Kn
069. Boris Petračić - 200,00 Kn
070. Franjo Kovačević - 200,00 Kn
071. Marijan Kovačević - 200,00 Kn
072. Siniša Šafranić - 100,00 Kn
073. Josip Šafranić - 100,00 Kn
074. Goran Vnučec - 100,00 Kn
075. Marina Vnučec - 100,00 Kn
076. Nada Vnučec - 100,00 Kn
077. Zlatko Vnučec - 100,00 Kn
30.12.2008.
078. Dino Bobesić - 100,00 Kn
079. David Bobesić - 100,00 Kn
080. Josip Bobesić - 100,00 Kn
081. Natalija Bobesić 100,00 Kn
082. Stefan Bobesić - 400,00 Kn
083. Rozina Bobesić - 100,00 Kn
084. Josip Bobesić - 100,00 Kn
085. Daniel Vuksan - 100,00 Kn
086. Darko Bogović - 100,00 Kn
087. Marijan Rožić - 100,00 Kn
088. Čaić Željko - 100,00 Kn
089. Damir Matković - 100,00 Kn
090. Marko Matković - 100,00 Kn
091. Nino Matković - 100,00 Kn
092. Miro Sučić - 100,00 Kn
093. Anonimni donator - 2.500,00 Kn
31.12.2008.
094. Franjo Prlić - 100,00 Kn
095. Željko Jukić - 100,00 Kn
096. Željko Brajković - 100,00 Kn
097. Zlatko Antolović - 100,00 Kn
098. Milan Klišanić - 100,00 Kn
099. Vlatko Levar - 100,00 Kn
100. dr. Ivan Vinter - 300,00 Kn
02.01.2009.
101. Ivan Šporčić - 100,00 Kn
102. Drago Đuretić - 100,00 Kn
103. Darko Založnik - 100,00 Kn
104. Fran Petračić - 100,00 Kn
105. Marjana Petračić - 100,00 Kn
106. Rajko Popović - 100,00 Kn
05.01.2009.
107. Igor Prlić - 100,00 Kn
108. Franjo Kovačević - 100,00 Kn
109. Vesna Horvat - 100,00 Kn
110. Iva Horvat - 100,00 Kn
111. Zrinka Horvat - 100,00 Kn
112. Vatroslav Horvat - 100,00 Kn
113. Stjepan Sovina - 100,00 Kn
07.01.2009.
114. Caffe bar Vegos - 300,00 Kn
115. Caffe bar Simfonija - 100,00 Kn
116. Staklarski obrt Anto Rotim - 300,00 Kn
117. Mladen Sovina - 100,00 Kn
118. Leonard Sovina - 100,00 Kn
119. Ivan Babec - 100,00 Kn
120. Josip Detelić - 100,00 Kn
121. Matija Detelić - 100,00 Kn
122. AC MEHANIKA - 100,00 Kn
123. Ivan Golubić - Refa 100,00 Kn
09.01.2009.
124. Fuad Topalović - 2.000,00 Kn
125. Miljenko Mežnarek - 100,00 Kn
126. Franjo Horvačić - 100,00 Kn
12.01.2009.
127. Marina Golemac - 100,00 Kn
128. Ivanka Rožić - 100,00 Kn
129. Branka Rožić - 100,00 Kn
130. Turopoljska klet Pešćenica - 400,00 Kn
131. Tomislav Herceg - 200,00 Kn
132. Davor Gmižić - 100,00 Kn
133. Zoran Šanović - 100,00 Kn
134. Boris Bedeković - 100,00 Kn
135. Maja Mikulec - 100,00 Kn
136. Lovro Krnjaić - 100,00 Kn
13.01.2009.
137. Franjo Kos - 100,00 Kn
138. Siniša Katulić - 100,00 Kn
139. Edo Katulić - 100,00 Kn
140. Ankica Katulić - pek. Cipov - 100,00 Kn
141. Branko Črnko - 200,00 Kn
142. Ivica Črnko - 200,00 Kn
143. Tatjana Črnko - 200,00 Kn
144. Antonio Sokol - 200,00 Kn
145. Karlo Sokol - 200,00 Kn
146. Ivanka Janković - 100,00 Kn
147. Bovje - 400,00 Kn
148. Katulić - 100,00 Kn
149. Krnjo - Mošćenica - 100,00 Kn
14.01.2009.
150. Ivek Mes - 100,00 Kn
15.01.2009.
151. Branko Vinter - 100,00 Kn
152. Franjo Berković Zvonar - 200,00 Kn
153. Josip Katulić - 100,00 Kn
154. Vlado Črnko - 100,00 Kn
155. Zlatko Bobesić - 100,00 Kn
17.01.2009.
156. Filip Vukasović - 100,00 Kn
157. Božo Vukasović - 100,00 Kn
19.01.2009.
158. Danijel Margić - 100,00 Kn
159. Caffe bar MUSIC HOLL - 200,00 Kn
160. Vedad Jakupović - 100,00 Kn
161. Lovstvo Gmižić - 100,00 Kn
162. Restoran Turk - 100,00 Kn
163. Cibugraf d.o.o. - 100,00 Kn
20.01.2009.
164. Mario Ivić - 100,00 Kn
165. Stjepan Vrban - 100,00 Kn
166. SPETRA d.o.o. - 100,00 Kn
22.01.2009.
167. Ivica Robić - 100,00 Kn
168. Vlado Robić - 100,00 Kn
169. Željka Črnko (Dolenec) - 100,00 Kn
170. Uplaza građana u ZABI - 100,00 Kn
171. Uplata građana u ZABI - 100,00 Kn
25.01.2009.
172. Ivan Katulić pekarna Cipov - 100,00 Kn
173. Franjo Horvačić - 100,00 Kn
174. Branko Robić - 100,00 Kn
175. Franjo Đurašin - 100,00 Kn
176. Dragica Kranjčević - 500,00 Kn
177. Ante Dragila - 100,00 Kn
31.01.2009.
178. Automehanika i vulkanizacija Brdek - 500,00 Kn
05.02.2009.
179. Stjepan Detelić - 100,00 Kn
180. Društvo žena Buševec - 200,00 Kn
13.02.2009.
181. Izrada papirne konfekcije ZG - 100,00 Kn
28.01.2009.
182. Josip Robić 100,00 Kn
28.01.2009.
183. SELSTON - 100,00 Kn
-----------------------------------------------
Ukupno: 32.000,00 Kn

Download: Akcija 500 prijatelja
Otvoren natječaj za najam Poletovog kafića
(30.11.2008. - 22.59)
U posljednjem broju Reportera objavljen je natječaj za najam kultnog kafića u Buševcu - Bisto Polet. Natječaj je otvoren do 05.12. a zainteresirani prije prijave mogu pogledati dokument u prilogu.

Download:
PROGLAŠENI NAJBOLJI U 2007
(10.03.2008. - 07.51)
ddU dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je svečanost proglašenja najboljih u sportu grada Velike Gorice. U dobro ispunjenoj dvorani pred gotovo 250 sportaša, gostiju i uzvanika u skoro dva sata programa vidjeli smo sve najbolje iz velikogoričkog sporta u 2007 godini.
Iako je 2007. bila za nijansu lošija od drugih, a Velika Gorica se svakako ima sa čime ponositi. Uz brojne goste, sponzore i uzvanike nagrade su dodijelili i gradonačelnik grada Velike Gorice Tonino Picula te predsjednica gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt. Najbolja sportašica grada Velike Gorice je SANJA DELLADIO članica Judo kluba Pinky (nagradu dodijelio Nenad Črnko), najbolji sportaš za 2007 je IVICA BAČURIN član BK Velika Gorica (nagradu dodijelila Vesna Škare Ožbolt). Ekipa godine je ŽŠK POLET iz Buševca (nagradu dodijelilo pročelnik za društvene djelatnosti Zvonko Kunić), dok je momčad godine i ove godine SD GORD (nagradu dodijelila Vesna Fabijančić Križanić). U kategoriji postignuća i sportskih rezultata u 2007. godini nagrade su dobili JUDO KLUB PINKY, TENIS KLUB BRCKO, KOŠARKAŠKI KLUB GORICA, KARATE KLUB GORICA, Plesni par DORIS LUČAN - DAMIR ZOBEC i SINIŠA KLAFURIĆ (nagradu predala Ružica Rašperić). Najbolja nogometna momčad grada je NK POLET iz Buševca, najbolji igrač MISLAV ČUNČIĆ iz NK Radnik, a najbolji trener DAMIR PETRAVIĆ (NK Polet). Nagrade su im predali Neno Hajduk, Željko Mihalj i Tomislav Kotrman. Sportski djelaznici godine su ZDENKO ZAGORAC, NIKOLA JAMBREK, DAMIR CVETKO, DARKO BLAŽINČIĆ, BRANKO KAURIĆ, TOMISLAV ODŽIĆ, ZLATKO GRABAR, MARIO PEJAK, a nagrade su im predali Ranko Živković i Damir Šimunić. Za trenera godine izabran je IBRICA MUŠINOVIĆ, a nagradu mu je predala Barica Sakoman. U kategoriji promidžbe velikogoričkog sporta nagradu su dobili članovi AKROBATSKOG ROCK N ROLL KLUBA VEGA, a nagradu je predao Dražen Barišić. Nadama godine proglašeni su Ivan Barišić iz maraton kluba Velika Gorica, Igor Tihi iz judo kluba Pinky, Marija Perak iz karate kluba Velika Gorica i Iva Bago članica tenis kluba Brcko, a nagrade im je predala Dubravka Kanceljak. U posljednjoj kategoriji nagradu za životno djelo dobio je Igor Panadić, a nagradu mu je predao gradonačelnik Tonino Picula.


Održana 74. izborna sjednica skupštine
(17.02.2008. - 12.01)
sk1U domu kulture u Buševcu, pred nešto više od 200 članova, te gostiju i uzvanika održana je 74. izborna sjednica skupštine SD Polet. U nešto više od 35 minuta filma prikazan je presjek najuspješnije Poletove godine u povijesti, kao i kratak osvrt na posljednjih deset godina rada starog predsjedništva. Trenutak u kojem je spomenuta tragična pogibija Carmen Bobesić pobudio je mnogo emocija, a suze u gotovo cijeloj dvorani samo su potvrdile koliko nam je taj rastanak teško pao i kako je bol još uvijek prevelika. Skupština je jednoglasno usvojila sva izvješća, a na prijedlog kandidacione komisije jednoglasno je izabrano i novo rukovodstvo:

ZA PREDSJEDNIKA SD POLET IZABRAN JE U TREĆEM UZASTOPNOM MANDATU:

NENAD ČRNKO

ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA:
1. BABEC Ivan
2. BOBESIĆ Štefan
3. ČRNKO Nenad
4. DETELIĆ Damir
5. GOLEMAC Boris
6. KATULIĆ Vedran
7. KOS Franjo
8. KOVAČEVIĆ Damir
9. KOVAČEVIĆ Franjo
10. KRANJČEVIĆ Zdravko
11. MEŽNAREK Miljenko
12. ROBIĆ Josip
13. ROŽIĆ Mladen
14. ROŽIĆ Vlado
15. ROŽIĆ Zlatko
16. ROŽIĆ Marijan
17. ŠAFRANIĆ Siniša
18. TOŠIĆ Milenko
19. TRUMBETAŠ Franjo
20. VNUČEC Zlatko
21. VUKASOVIĆ Božo

NADZORNI ODBOR:
1. DUNJA KATULIĆ, predsjednica NO
2. MAJA DETELIĆ, članica
3. JOSIP DETELIĆ, član

STEGOVNA KOMISIJA:
1. FRANJO KOVAČEVIĆ, predsjednik
2. MIRO SUČIĆ, član
3. ŽELJKO ZAGOREC, član

Skupštini su nazočili:
Vesna Fabijančić Križanić ispred grada Velike Gorice, Ranko Živković i Damir Šimunić ispred ZŠU grada Velike Gorice, Darko Blažinčić i Stjepan Petrac NS Velike Gorice, predstavnici nogometnih klubova Radnik, Udarnik, Lekenik, Turopolje, Buna, predstavnici svih mjesnih udruga u Buševcu (predsjednik OSS-a Nenad Rožić, predsjednica DŽB-a Marija Robić, zapovjednik DVD-a Nenad Lukić, predsjednik MO Buševec Igor Horvačić, predsjednica TO HDZ-a Buševec Barica Kovačević, predsjednik ogranka HSS-a Buševec Dražen Čačić, te predsjednik udruge umirovljenika Buševec Franjo Kos). Bili su tu predstavnici medija (RVG media grupa, Turopoljski glasnik, Sportske novosti, RTL radio), brojni sponzori i prijatelji kluba. Iz diskusije svih nazočnih istaknuta je visoka razina Poletove organizacije, te spremnost da se ovakva uzlazna putanja kluba na svim razinama dodatno potpomogne. Izuzetno je pozitivna činjenica da Polet nije politički opterećena udruga te je izuzetno lijepo bilo i sinoć na zajedničkom domijenku, gdje su za istim stolovima sjedili pripadnici svih političkih uvjerenja i vjerujemo barem nakratko zaboravili politiku.
Polet je konačno dobio himnu! Na samom kraju skupštine prikazan je film o nastanku himne Poleta te promovirana nova himna - POLETE VOLIM TE, koja je sudeći po reakcijama svih prisutnih izazvala sveopće oduševljenje.

Download: POLETE VOLIM TE (HIMNA NK POLET)

sk2Dvorana petnaestak minuta prije početka sjednice bila je poprilično ispunjena.


sk3Odlično raspoložena treća generacija članova Poleta.


sk4Domjenak je ponudio odličan lovački gulaš, dobru kapljicu te odlično raspoloženje svih prisutnih.


sk5Netko od gostiju je komentirao kako je ovo najženskija sportska skupština koju je dosad pohodio. U točnost te tvrdnje uvjerite se sami.


sk6Dva liječnika i gradonačelnik. (dr. Ivan Jurkin, prof. dr. Ivan Vinter i Josip Bobesić)


sk7dr. Ivan Kos i dr. Stjepan Kundić (već bismo pomislili da je ovo ipak bio medicinski skup)


sk8Tamburaši su dizali temperaturu.


sk9Daka, Žac i Robi - sprema se velika turneja!


sk10Autori Poletove himne pred publikom na domjenku.

Danas 74. izborna skupština
(16.02.2008. - 16.24)
Danas će se u prostorijama doma kulture u Buševcu održati 74. izborna sjednica skupštine društva. Sjednica počinje u 18,30 sati, a po njezinom završetku saznat ćemo tko će u slijedeće 4 godine biti na čelu sportskog društva.

Održana 73. sjednica skupštine SD Polet
(18.03.2007. - 11.00)
U klupskim prostorijama SD Polet u prisustvu stotinjak članova održana je 73. sjednica skupštine SD Polet. Od službeno pozvanih uzvanika (grad Velika Gorica, ZŠU i MO Buševec) nedostajali su samo oni najvažniji - predstavnici gradskih vlasti, što je kod mnogih prisutnih članova pokolebalo vjeru o bilo kakvoj podršci grada u već nekoliko godina obećavanoj investiciji završetka sportskog doma - a koja je ovog trena nužna zbog osiguranja uvjeta natjecanja u III HNL. Inače sama sjednica protekla je u odličnoj atmosferi te su poneki samo dobronamjerno ustvrdili da je u povijesno najboljoj godini SD Polet trebalo i rezultate i dostignuća prezentirati mnogo većem auditoriju, te da se skupština upravo zbog tih činjenica trebala održati u dvorani doma kulture Buševec. Iz svih diskusija, ali i izvješća vidjelo se da je Polet i financijski i organizacijski gotovo spreman za natjecanja u III HNL, ali i da ljudi iz predsjedništva trezveno sagledavaju sve pozitivne i negativne strane ovakvog natjecanja, te će se konačna odluka o igranju u III HNL (naravno da to najprije i rezultatski treba zaslužiti) donijeti u slijedećih 45 dana, a o kojoj uvelike ovisi i volja gradskih i mjesnih struktura za pomoć u osiguranju uvjeta.Svi članovi skupa bili su zadivljeni činjenicom da je SD Polet financijski prihodovalo 945.000 Kn uz još gotovo 300.000 Kn donacija u robi i opremi što je ovogodišnji proračun diglo na vrtoglavih 1.200.000,00 Kn. Ako spomenemo da je udio gradskih proračunskih sredstava tek 20% u ukupnom proračunu kluba, da Polet u prošloj godini nije naplatio ni jedne kune članarina u omladinskim pogonima, nije potrebno spominjati zašto smo najbolji u gradu. Na kraju činjenica koju je objavio blagajnik u potpunosti je potvrdila te tvrdnje: Sa danom 31.12.2006. godine SD Polet nije imao ni lipe nepodmirenih obaveza prema dobavljačima, a saldo je bio 44.451,91 Kn.
Od ove godine još jedna gesta koja će zasigurno prerasti u tradiciju: delegacija predsjedništva SD Polet u nedjeljno prijepodne obišla je mjesno groblje u Vukovini posjetivši grobove i zapalivši svijeće preminulim članovima.

Mladi glumci najbolji na smotri
(02.04.2005. - 21.36)
16 GlumciPrikaz osnivanja SK Seljak preteče današnjeg SD Polet, a koji je sa dječacima i djevojčicama iz PŠ Buševec postavila Natalija Bobesić na županijskoj smotri odnio titulu najbolje predstave. Predstava je oduševila žiri i publiku, a član žirija Špiro Guberina čestitao je mladim izvođačima na vjernosti prikaza. Predstava ima velike šanse da se plasira na državno natjecanje a to je još jedan od dokaza da između kulture i sporta i obratno u Buševcu gotovo da i nema razlike.

Posljednji trening pred početak
(19.03.2005. - 17.15)
ptsSeniori Poleta su u subotu 19. ožujka odradili posljednji trening pred sutrašnju prvu službenu utakmicu u ovoj godini. Kao što je poznato sutra 20.03. u 17. kolu na SRC-u Zvrnik gostuje ekipa Lukavca. Utakmica počinje u 15,00 sati. Danas u 15,00 sati u Velikoj Mlaki ekipa Jelačića pobijedila je istoimenog domaćina rezultatom 2 : 1.

Održana izvještajna skupština
(04.03.2005. - 23.41)
skupU petak 04.03.2005. u prostorijama kluba održana je redovna 71. izvještajna skupština SD Polet. Sva izvješća su usvojena jednoglasno, a izabrani su i predstavnici sportskih udruga (nogometni, šahovski i konjički klub) u skupštinu zajednice športskih udruga.

Buševec kroz povijest
(26.12.2004. - 14.47)
OmotFilm koji je osvojio srca svih prisutnih, film koji sadrži niz povijesnih snimki i fotografija u kojem se kroz povijesnu priču zapravo govori o našoj svakodnevici uskoro će biti dostupan na tržištu. Kako je svečana akademija bila limitirana sa slobodnim mjestima u domu kulture Buševec, očekujemo još jednu premijeru istog filma za mještane Buševca u prvom tjednu 2005. godine, kada će promotivno krenuti distribucija DVD-a sa istoimenim filmom u produkciji našeg informatičkog kluba PoletINFO. Cijena DVD-a će biti 150,00 Kn, a rezervacije i narudžbe možete poslati i na našu e-mail adresu sd-polet@sd-polet.hr.


Obilježen 70-ti rođendan Poleta
(19.12.2004. - 15.11)
34 DraganicSvečanom akademijom pred 300 gostiju i uzvanika u subotu 18. prosinca obilježen je sedamdeseti rođendan SD Polet. Svečanost je počela od ranih prijepodnevnih sati kada je u prostorijama OŠ Vukovina - PŠ Buševec otvorena izložba starih rekvizita, fotografija, dresova i povijesnih dokumenata koji su vezani uz rad i djelovanje SD Polet. U 17,30 služena je sveta misa za sve članove SD Polet koji više nisu među nama, a u 19,00 svečanom akademijom obilježen je veliki dan u povijesti SD Polet.Film koji je kod prisutnih pobudio veliki emocionalni naboj, u gotovo 50. minuta prikazao nam je povijesni put razvoja Buševca od sredine 15. stoljeća pa do danas, uz osvrt na razvitak i djelovanje svih organizacija u mjestu. Potom se dirljivim riječima prisutnima obratio sadašnji predsjednik SD Polet Nenad Črnko. Na akademiji su nastupili članovi folklorno-tamburaškog ansambla Ogranka "Seljačke sloge" Buševec i oduševili sve prisutne u dvorani već poznatom profesionalnošću, a veliko iznenađenje pripremila su prisutnima djeca iz PŠ Buševec, koja su izvela dva kratka skeča na temu osnutka SK Seljak davne 1934. godine, a koji je bio preteča današnjeg SD Polet. SD Polet se ovom prilikom posebnim priznanjima zahvalio udrugama i institucijama te zaslužnim članovima na dosadašnjoj suradnji i radu, a s posebnim ponosom odano je posebno priznanje svim dosadašnjim predsjednicima koji su u svojim razdobljima iznjeli veliki teret u razvoju i radu SD Polet. Posebne nagrade i zahvale u obliku dva uokvirena Poletova dresa sa potpisima igrača i trenera primila su dva Poletova kapetana - Davor Gudiček i Željko Župetić, a prema unaprijed predviđenom protokolu skup su pozdravili: Barica Kovačević u ime MO i svih udruga Buševca, Željko Mihalj u ime NS Zagrebačke županije i NS Velike Gorice, Zdenko Sovina u ime svih velikogoričkih nogometnih klubova, Vladimir Hrenković u ime ZŠU Velike Gorice, te u ime grada Velike Gorice dogradonačelnik gosp. Krešimir Hubak.
Posebno iznenađenje prisutnima bio je nastup zvijezde hrvatske estrade - Vladimira Kočiša - Zeca koji je u svoja 3 izlaska pred publiku odnio brojne simpatije buševčana i njihovih večerašnjih gostiju. Po završetku svečanog dijela onaj drugi opuštajući nastavljen je u dvorani DVD-a Buševec uz svirku tamburaškog banda Oktava i Neno banda koji su do ranih jutarnjih sati zabavljali prisutne. Moramo spomenuti da se za odličnu ponudu hrane pobrinuo restoran Grof, a da je tom prigodom promoviran i novi kalendar SD Polet za 2005. godinu.

Ženska sportska sekcija pod okriljem SD Polet
(04.09.2004. - 11.33)
2004_0903Image0002Ideja traje već dugo, gotovo čitavu godinu, no 03. rujna 2004. odabran je kao datum koji ulazi u povijest. U posljednjih 4 - 5 godina SD Polet je svojim radom, druženjima ali i infrastrukturom polako otvarao vrata brojnim strukturama mještana u želji da pronađu dio sebe na ovim prostorima. Tako je na inicijativu Davorke Perović osnovana ženska sportska sekcija koja će osim rekreacije žena u okviru SD Polet ponuditi i niz dodatnih sadržaja, a koji su upravo nedostajali da se kvalitetan rad društva u potpunosti objedini. SD Polet od danas ima 5 sekcija i iskače u najaktivniju sportsku udrugu u našem gradu. Nogometni i šahovski klub Polet, konjički klub Buševec 2003, informatički klub PoletINFO te ženska sportska sekcija koja djeluje pod imenom "K3" (nemojte ni poželjeti pitati što ime znači) su jamstvo da će svaki pronaći nešto za sebe. Za voditeljicu sekcije je izabrana Davorka Perović, njezina zamjenica je Dunja Katulić, voditelj zapinika Ljiljana Katulić, a za psihološki rad je zadužena Sanja Bobesić. Osim njih osnivačkoj sjednici su prisustvovale Marija Robić, Željka Črnko, Ankica Rožić, Silvana Medved, dok su moralnu podršku pružali predsjednik SD Polet Nenad Črnko, dopredsjednik Vlado Rožić te Marinko Katulić, Stefan Bobesić i Ivica Perović. U slijedećem tjednu dogovoreno je da se cirkularnim pismom obavijeste mještani o namjerama sportske sekcije, te pozovu na slijedeći sastanak u petak 10.09.2004. Krenule su i pripreme oko organizacije sportskog života spomenute sekcije no više o svemu bit će u linku "K3" na naslovnici naše internet stranice koji je već prvim skupom ova sekcija svakako zaslužila.

Kamp mladih pod pokroviteljstvom UEFE u punom jeku
(25.08.2004. - 16.12)
Image1I treći dan kampa protekao je u iznimno veselom raspoloženju polaznika čiji se broj i danas zadržava oko brojke 200. Zanimljivosti i dalje ne nedostaje, a djeca odlaze kući sa novim i još lijepšim uspomenama na protekli dan.

Drugi dan kampa mladih
(24.08.2004. - 12.54)
P8246155Drugi dan kampa mladih u Buševcu protekao je u izvrsnom raspoloženju. Upisano je ukupno 207 djece, što je desetak više od limita škole no treneri su ipak djecu rasporedili po grupama. Nažalost iako je interes jako velik neka djeca više nisu mogla biti upisana no sigurni smo da će ih druge godine roditelji ipak na vrijeme prijaviti. Nakon jučerašnjeg natjecanja u pjevanju gdje je pobijedila grupa Inter danas je također bilo mnogo dogodovština no više o tome ćemo znati sutra.

Krenuo Open Fun Football Schools
(23.08.2004. - 11.33)
P8236128U organizaciji NK Polet krenuo je po drugi puta ljetni kamp mladih Open Fun Football Schools pod visokim pokroviteljstvom UEFE. Već od ranih jutarnjih sati sportske terene u Buševcu pohodila su brojna djeca od 8 - 13 godina, a do 9,00 upisano je 192 djece čime je gootovo popunjen limit polaznika škole. Sva djeca na poklon dobivaju majice, kape i bočice sa oznakom UEFA kampa, a po završetku i diplome. Kamp traje od ponedjeljka do petka od 09,00 - 13,00 sati, a pokrovitelji su Zagrebačka županija, grad Velika Gorica i ZŠU grada Velike Gorice.

Kamp mladih od 23.-27.08.
(08.08.2004. - 23.40)
suboticaU Buševcu u sklopu SRC Zvrnik od 23.-27.08.2004. po drugi puta će se održati Open Fun Football Schools organiziranim od strane Cross Cultures Project Association iz Kopenhagena. Škola će biti pod nadzorom petnaestorice za to osposobljenih trenera s našeg područja, a koji su posebno za tu priliku pohađali seminare organizirane u Subotici (na slici ekspedicija Poleta i Lekenika za vrijeme trajanja seminara u Subotici), Bizovcu i Mavrovu (Makedonija). Moramo pripomenuti da smo izuzetno ponosni što smo drugu godinu zaredom izabrani da budemo dio Europskog sportskog centra mladih u sklopu kojeg se uz učenje sportskim vještinama itekako vodi računa o razvijanju prijateljstva, kao i jačanju i razvijanju talentiranih sportaša. Školu pohađaju dječaci starosti 8 - 12 godina i djevojčice 8 - 13 godina. Škola će se u cijelosti održati na sportskim terenima nogometnog kluba Polet iz Buševca. Sve sportske rekvizite i pomagala za rad škole osigurava Cross Cultures Project Association iz Kopenhagena, a isti po završetku škole ostaju u vlasništvu kluba domaćina. Svi polaznici škole dobivaju na poklon sportsku opremu sa znakom organizatora i UEFA-e (majice, kape, olovke, diplome, bočice za napitak…itd), dok treneri koji će biti osposobljeni na seminarima dobivaju u trajno vlasništvo vrijednu sportsku opremu. Obaveza kluba domaćina je organizirati piće i hranu za 200 polaznika te trenere. Obzirom na prošlogodišnje iskustvo kao i stalne upite sportskih kolektiva sa područja Velike Gorice očekujemo veliki broj djece koja će pohađati ovaj kamp.

Tradicija ostaje nepromijenjena
(29.06.2004. - 22.02)
tenisJoš se sjećamo prošlogodišnjeg teniskog meča po završetku sezone gdje igračka osovina u sastavu Župetić - Beloša-Fijan, pokušava pregaziti nešto stariju trenersku: Matković-Horvat. No prošlogodišnja tradicija se ne mijenja. Treneri su i danas pobijedili rezultatom 2 : 1 (6:2, 4 : 6, 8 : 6), što znači da će i dalje koristiti privilegiju pobjede, a to je pojačani tretman za spomenuti igrački dvojac. Kako je tradicija vrlo važna u sportu, nadamo se da će i Fijan i Župetić ponoviti odličnu Poletovu prošlogodišnju jesen u održanju titule ponajboljeg kluba sa velikogoričkog podneblja, a današnjom podrškom (ne znamo kome) obećao je to i Siniša Ferenček koji je budno pratio svaki teniski potez spomenutog četverca.

Izabrano rukovodstvo Poleta
(16.02.2004. - 23.17)
Predsjedništvo SD Polet na sjednici održanoj u ponedjeljak 16.02.2004. izabralo je novo rukovodstvo koje će u slijedećem četverogodišnjem mandatu pokušati održati kvalitetu dosadašnjeg rada. Sve funkcije odnosno osobe koje će iste obavljati izabrane su jednoglasno, a po završetku sjednice rukovodeća struktura Poleta izgleda ovako. Novi (stari) predsjednik je i dalje Nenad Črnko, potpredsjednici društva su Vlado Rožić i Marijan Rožić, tajnik je Mile Tošić, a blagajnik Zlatko Vnučec. Predsjednik nadzornog odbora je po odluci skupštine Franjo Kos, a stegovne komisije Božo Vukasović.

Održana godišnja skupština
(15.02.2004. - 17.52)
dvoranaU subotu 14.02.2004 održana je 70. izborna skupština sportskog društva Polet. Pred više od 200 članova i gostiju u dvorani doma kulture u Buševcu prikazan je 50. minutni film o radu i djelovanju sportskog društva. Uz izuzetnu organizaciju i veličanstvenu multimedijsku podršku svi prisutni su se složili da je Polet postavio vioke standarde ne samo u sportskim rezultatima već i u samoj prezentaciji svojih djela i dosega. Sva izvješća su prihvaćena jednoglasno, staro predsjedništvo je dobilo razrješnicu a predloženo novo je također jednoglasno izabrano. Između izabranih članova predsjedništvo će već u ponedjeljak u 19,00 sati izabrati novog predsjednika, 2 podpredsjednika, blagajnika i tajnika koji će u slijedećem četverogodišnjem mandatu nastaviti započeto i nastojati realizirati predviđene planove i zadatke koji su pred njima. Novi članovi predsjedništva SD Polet su:


Predsjedništvo:

1. Babec Ivan
2. Bobesić Stefan
3. Brajković Željko
4. Črnko Nenad
5. Detelić Damir
6. Golemac Boris
7. Katulić Josip
8. Kovačević Franjo
9. Kovačević Damir
10. Kranjčević Zadravko
11. Medved Željko
12. Mežnarek Miljenko
13. Robić Josip
14. Rožić Marijan
15. Rožić Mladen
16. Rožić Vlado
17. Rožić Zlatko
18. Sučić Miro
19. Tošić Milenko
20. Vnučec Zlatko
21. Vukasović Božo

Nadzorni odbor:

1. Kos Franjo, predsjednik
2. Črnko Franjo
3. Detelić Josip

Stegovna komisija:

1. Vukasović Božo, predsjednik
2. Sučić Miro
3. Rožić Marijan


Nastavak uz svečanu večeru, glazbu i ples, te ruže za djevojke i supruge uslijedio je u dvorani vatrogasnog doma u Buševcu sve do ranih jutarnjih sati.


Nogometaši Poleta sa suprugama i djevojkama
(15.02.2004. - 17.51)
igraci

Odlasci - dolasci
(01.02.2004. - 21.14)
sviUz Alana Klakočera koji je karijeru nastavio u Austriji redove Poleta su napustili Ivica Sučić (Hrvatski Dragovoljac), te Zoran Tomčić i Ognjen Hleb (Udarnik). Nova lica u Buševcu su Siniša Ferenček (Udarnik) Ivan Nosić (Zagreb), Dalibor Radović (Vinogradar) i Igor Rožić (Zagreb). Polet je sa spomenutim imenima zatvorio potrebe na svim pozicijama te se očekuje da bi ova ekipa trebala ostvariti proljetne ambicije Poleta za što boljim plasmanom.

Nogometaši Poleta na snijegu
(01.02.2004. - 21.11)
pripSeniori Poleta su u nedjelju 01.02.2004 započeli sa vanjskim pripremama za nastavak proljetnog dijela prvenstva. Na prvom treningu vani nije bilo izostanaka, a nakon 4 dana u Buševcu u četvrtak putujemo za Karlobag gdje ćemo nastaviti sa morskim pripremama.

Radovi na centralnom grijanju
(01.02.2004. - 21.05)
centralnoU subotu 31.01.2004 započelii su radovi na uvođenju centralnog grijanja u prostorima sportskog doma u Buševcu. Postavljena je peć u kotlovnici te uvedeno grijanje u svlačionicama. U nastavku radova će se uvesti grijanje u svim preostalim prostorijama. Sredstva za radove osigurali su Grad Velika Gorica i MO Buševec, BOVJE vl. F. Trumbetaš, Alas-Info d.o.o., Netra Computers i MB FRIGO d.o.o..

Polet i službeno započeo sezonu
(06.01.2004. - 15.08)
pripremeUtorak 06. siječnja bio je dan kada je u Buševcu i službeno započeo ciklus priprema za predstojeću sezonu. Igrači su upoznati sa planom priprema i ambicijama kluba pred nadolazeću sezonu, dogovoren je i način priprema na stručnom i sportskom planu za predstojeće licenciranje klubova HNS-a. Do izlaska van igrači će trenirati u sportskoj dvorani OŠ Vukovina, a u prvoj fazi boravit će se i u Karlobagu gdje će se odraditi jedan dio fizičkih priprema.

70. godišnja skupština Poleta
(23.12.2003. - 23.38)
Captured 2003-12-15 00001SD Polet ulazi u 70. godinu svog postojanja. Na sjednici predsjedništva odlučeno je da se godišnja skupština održi u subotu 14. veljače 2004. godine.
Svečana proslava 70. godišnjice osnutka SD Polet održat će se tijekom rujna ili listopada 2004. godine. Inače Polet će nastojati nizom sportskih manifestacija proslaviti svoj 70. rođendan. Osim prijateljskih nogometnih utakmica sa prvoligašima iz Kranjčevićeve, Maksimira i Zaprešića, na travnjak u Buševcu će se pokušati dovesti nogometaši splitskog Hajduka, a želja Poleta je i jedna od selekcija reprezentacije Hrvatske. Prije ljeta održat će se i tradicionalni međunarodni šahovski turnir juniorki uz sudjelovanje sportašica iz najmanje 5 država. Naravno, kolovoz je i dalje rezerviran za vrlo jaki trofelj Turopolja - ljetni seniorski turnir Poleta u nogometu.


 • Nogomet
 • Lista strijelaca
 • In Memoriam


 •   2017
 • Polet i Gradići derbijem otvaraju sezonu 4 NL Središte
 • Milan Matanović novi trener Poleta
 • Trener Milan Matanović prozvao na Zvrniku
    2017
 • NK Polet - NK Gradići 0 : 1 (0 : 0)
 • NK Gradići - NK Polet 2 : 0 (0 : 0)
 • NK Libertas - NK Polet 3 : 0 (3 : 0)
 • NK Polet - NK Gradići 0 : 1 (0 : 1)
 • NK Dinamo OO - NK Polet 4 : 0 (1 : 0)
 • NK Polet - NK Špansko 2 : 3 (0 : 2)
 • NK Polet - NK Udarnik 0 : 1 (0 : 0)
 • NK Zelina - NK Polet 1 : 0 (0 : 0)
 • NK Polet - NK Gaj Mače 2 : 1 (1 : 0)
 • NK Zagreb II - NK Polet 1 : 2 (1 : 1)
 • NK Polet - NK Radoboj 2 : 0 (0 : 0)
 • NK Mladost (Z) - NK Polet 2 : 0 (0 : 0)
 • NK Polet - NK Karlovac 1919 5 : 3 (3 : 0)
 • HNŠK Moslavina - NK Polet 0 : 2 (0 : 1)
 • NK Savski Marof - NK Polet 4 : 0 (3 : 0)
 • NK Polet - NK Sava (S) 2 : 0 (0 : 0)
 • NK Gaj Mače - NK Polet 5 : 0 (2 : 0)
 • NK Polet - NK Mladost (Z) 0 : 2 (0 : 1)
 • NK Mladost (P) - NK Polet 1 : 1 (1 : 0)
 • NK Polet - NK Mladost (Z) 1 : 1 (1 : 1)
 • NK Croatia (H) - NK Polet 2 : 1 (1 : 0)
 • NK Polet - NK Dinamo OO 1 : 2 (0 : 1)
 • NK Samobor - NK Polet 2 : 0 ( 2 : 0)
 • NK Polet - NK Zelina 0 : 2 (0 : 1)
 • NK Karlovac 1919 - NK Polet 6 : 0 (3 : 0)
 • NK Polet - NK Savski Marof 1 : 0 ( 0 : 0 )
 • NK Ponikve - NK Polet 3 : 0 (2 : 0 )
 • NK Polet - NK Slunj 3 : 1 ( 1 : 0 )
 • NK Polet - NK Sava (S) 0 : 2 ( 0 : 1 )
    Dokumenti
    Vijesti
    2016
 • Sljedeća utakmica
    2015
    2014
    2012
    2016.
 • V. liga – Polet II. ušao u IV. ligu
 • Ženska ekipa Poleta druga i u kupu Hrvatske
    2017.
 • Sportske igre mladih 2017.
 • Uspješno kadetsko prvenstvo Hrvatske
 • Juniorsko prvenstvo Hrvatske
 • Kadetsko prvenstvo regije Centar u šahu
    POJEDINAČNO
 • Statistika pojedinačno 1962.-2015.
    Ekipna natjecanja mladih
 • Učenice OŠ Vukovine prvakinje Hrvatske u šahu
    EKIPNO
 • STATISTIKA EKIPNO1962.-2015.
    2009
    2016
 • Ekipno finale za kadetkinje u Đurđevcu
    Rezultati liga I KUP
 • I. liga za žene- Polet drugi
 • Seniori Poleta podijelili 2. mjesto
    2016.
 • Svjetsko prvenstvo mladih u Khanty-Mansiysk (RUS)
    TURNIRI 2017
 • Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za žene u šahu
    Buševec 2017.
 • 16. Međunarodni turnir juniorki
    2016-2017
 • Najbolji strijelci
    2010
    2017
 • ŠK Polet pobjednik kup Zagrebačke županije u šahu
 • Kadetkinje Poleta prvakinje regije Centar u šahu
    2016
 • Kadetsko prvenstvo Hrvatske do 8 godina
    VIJESTI- ostalo
 • Promocija monografije 50 godina buševskog šah
 • Šahovsko druženje mladih nogometaša i šahistica Poleta
 • IZBORNA SKUPŠTINA ŠK POLET
 • Ženska ekipa Poleta proglašena najboljom
 • Natjecanja ŠSD Zagrebačke županije u šahu
 • Proglašeni najbolji u sportu Zagrebačke županije za 2016.
 • Turnir u sklopu projekta „Šah uz školu“
 • Ekipa ŠSD Vučko, iz OŠ Vukovine, lako do državnog finala u šahu
 • Prijem kod župana
    2017.
 • Marta Trgovac na EP u Rumunjskoj


  Nogomet | Vijesti | Povijest | | Izdvojeno | Sah | Grbovi | Kontakti | Home
  (c) SD Polet. Design & software BrukArt & PoletINFO